Opravljali so jim teste nedolžnosti

Foto: Žurnal24 Protestnica proti režimu Hosnija Mubaraka. (Foto: Reuters)
Protestnice na trgu Tahrir v Kairu naj bi vojaki 9. marca nasilno odvedli, nato pa jih maltretirali na posebej ponižujoč način.
Oglej si celoten članek

Človekoljubna organizacija Amnesty International (AI) je pozvala egiptovsko vlado, naj neodvisno razišče obtožbe o dejanjih vojske. Njeni pripadniki so med nasilno izpraznitvijo osrednjega trga v Kairu, že po padcu režima egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka, aretirali najmanj 18 žensk. Nad njimi naj bi se nato izživljali s testi nedolžnosti, elektrošoki, pretepanjem in telesnimi preiskavami.

Nedevica = prositutka
V podkrepitev obtožb pri AI navajajo pričanje 20-letne Salwe Hosseini, ki je povedala, da so se morale pripornice sleči do golega, nato pa so jih preiskale paznice, medtem ko so jih vojaki fotografirali. Nato so jim moški v belih haljah opravljali teste nedolžnosti in jim grozili z obtožbami, da so prostitutke, če se bo izkazalo, da so neporočene že imele spolne odnose.

Egiptovska vojska vse obtožbe zavrača in jih pripisuje ljudem, ki si želijo povzročiti razkol med ljudstvom in oboroženimi silami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.