Oscar Pistorius iz strahu zavrača hrano

Foto: EPA
Foto: EPA
Oscar Pistorius v zaporu zavrača zaporniško hrano, ker meni, da ga želijo sojetniki zastrupiti.
Oglej si celoten članek

Pistorius, ki je bil zaradi uboja dekleta Reeve Steenkamp obsojen na pet let zapora, se prehranjuje samo z začinjeno zelenjavo iz konzerv, ki jih kupuje v trgovini, ki se nahaja v zaporu. Kot poročajo mediji, je nekdanji športnik tako močno shujšal, da mu njegovi nožni protezi nista več prav.

Pistoriusu, ki ima svojo celico, so v zaporu že večkrat zagrozili. "Po zaporu se nikoli ne giba brez paznika. Z drugimi se ne druži,“ je medijem razkril njegov sojetnik in dodal, da je Pistoriusu v zaporu veliko lažje kot ostalim. "V bistvu ne ve, kako je v zaporu. To začutiš šele takrat, ko si v mojem predelu – v predelu, kjer se ljudje pretepajo in te poskušajo umoriti.“

Pistoriusu so sicer pretekli mesec zaradi lepega vedenja omogočili dodatne privilegije, kot so pogostejši obiski. 28-letnika bodo verjetno izpustili že avgusta. Preostanek kazni naj bi odsedel v hišnem zaporu. Tožilstvo se sicer še vedno trudi za spremembo sodbe. Če bodo njihovi pritožbi ugodili in bo Pistorius spoznan krivega umora, mu grozi 15-letna zaporna kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.