Svet
6 ogledov

Oscar Pistorius iz strahu zavrača hrano

oscar pistorius EPA
Oscar Pistorius v zaporu zavrača zaporniško hrano, ker meni, da ga želijo sojetniki zastrupiti.

Pistorius, ki je bil zaradi uboja dekleta Reeve Steenkamp obsojen na pet let zapora, se prehranjuje samo z začinjeno zelenjavo iz konzerv, ki jih kupuje v trgovini, ki se nahaja v zaporu. Kot poročajo mediji, je nekdanji športnik tako močno shujšal, da mu njegovi nožni protezi nista več prav.

Pistoriusu, ki ima svojo celico, so v zaporu že večkrat zagrozili. "Po zaporu se nikoli ne giba brez paznika. Z drugimi se ne druži,“ je medijem razkril njegov sojetnik in dodal, da je Pistoriusu v zaporu veliko lažje kot ostalim. "V bistvu ne ve, kako je v zaporu. To začutiš šele takrat, ko si v mojem predelu – v predelu, kjer se ljudje pretepajo in te poskušajo umoriti.“

Pistoriusu so sicer pretekli mesec zaradi lepega vedenja omogočili dodatne privilegije, kot so pogostejši obiski. 28-letnika bodo verjetno izpustili že avgusta. Preostanek kazni naj bi odsedel v hišnem zaporu. Tožilstvo se sicer še vedno trudi za spremembo sodbe. Če bodo njihovi pritožbi ugodili in bo Pistorius spoznan krivega umora, mu grozi 15-letna zaporna kazen.

Komentarjev 1
  • puksicd 11:37 07.marec 2015.

    Prasec morilski ...