Osebni podatki šestih milijonov v javnost

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Facebook nenamerno razkril osebne podatke več milijonov svojih uporabnikov.
Oglej si celoten članek

Zaradi napake v arhivu podatkov spletnega podjetja Facebook je prišlo do nenamernega razkritja telefonskih številk in naslovov elektronske pošte okoli šest milijonov uporabnikov Facebooka. Za zdaj naj sicer ne bi bilo kakršnihkoli dokazov o zlorabi razkritih podatkov, napako pa so medtem že odpravili, je sporočil Facebook.

Po napaki, ki jo je odkril član Facebookovega programa za izboljšanje varnosti, so lahko do podatkov prišli tisti, ki pred tem niso imeli dostopa do njih, piše danes britanski BBC.

Facebook je sicer sporočil, da je bil "praktični učinek" napake majhen, saj so do podatkov najverjetneje lahko dostopali ljudje, ki so prizadete uporabnike poznali že prej.

Graham Cluley, višji tehnološki svetovalec iz podjetja za računalniško varnost Sophos, je sicer Facebook kritiziral, da je bil namen njihovega razkritja napake bolj "omejevanje škode" in ne opozoritev čim večjega števila uporabnikov tega spletnega družbenega omrežja, še navaja BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.