Svet
2 ogledov

Osebni podatki šestih milijonov v javnost

Twitter, Facebook Reuters
Facebook nenamerno razkril osebne podatke več milijonov svojih uporabnikov.

Zaradi napake v arhivu podatkov spletnega podjetja Facebook je prišlo do nenamernega razkritja telefonskih številk in naslovov elektronske pošte okoli šest milijonov uporabnikov Facebooka. Za zdaj naj sicer ne bi bilo kakršnihkoli dokazov o zlorabi razkritih podatkov, napako pa so medtem že odpravili, je sporočil Facebook.

Po napaki, ki jo je odkril član Facebookovega programa za izboljšanje varnosti, so lahko do podatkov prišli tisti, ki pred tem niso imeli dostopa do njih, piše danes britanski BBC.

Facebook je sicer sporočil, da je bil "praktični učinek" napake majhen, saj so do podatkov najverjetneje lahko dostopali ljudje, ki so prizadete uporabnike poznali že prej.

Graham Cluley, višji tehnološki svetovalec iz podjetja za računalniško varnost Sophos, je sicer Facebook kritiziral, da je bil namen njihovega razkritja napake bolj "omejevanje škode" in ne opozoritev čim večjega števila uporabnikov tega spletnega družbenega omrežja, še navaja BBC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.