Osumljeni se zagovarja z molkom

Foto: Hrvaška policija
Foto: Hrvaška policija
Osumljenca za umor Selene Macedo na splitskem Marjanu bodo vsak dan iz zagrebškega zapora vozili na psihiatrični oddelek bolnišnice Vrapče.
Oglej si celoten članek

Edija Mišića, osumljenega, da je na splitskem Marjanu brutalno umoril mehiško turistko Seleno,  bo pregledala skupina zdravnikov v bolnišnici Vrapče, kjer so specializirani za forenzično psihiatrijo. Preglede oziroma izvedenjsko mnenje je zahtevalo Okrožno pravobranilstvo v Splitu, pričakujejo pa, da bo potrebnih vsaj 10 pregledov. Med tem časom bo Mišič še naprej bival v zagrebškem zaporu, saj v Vrapčah nimajo primernih prostorov za osebe, ki jim je odvzeta prostost, poroča Slodobna Dalmacija.

Kdor molči, devetim odgovori?

Ko so ga pripeljali pred preiskovalnega sodnika, se Mišič ni hotel zagovarjati. Če se bo še naprej branil z molkom, utegne biti za psihiatre trd oreh. Velik del pregledov pri psihiatrih namreč temelji ravno na razgovorih z osumljenim, medtem ko manjši del k zaključku prinese reševanje testov, še poroča omenjeni časopis.

Ne kaže znakov agresivnosti

Mišič je v priporu, saj obstaja velika možnost, da ponovi zagrešeno kaznivo dejanje. Nevaren je tako za okolico, obstaja pa tudi verjetnost, da bo vplival na priče, med katere spadajo tudi njegovi družinski člani in sosedje.

S prostosti se ne more braniti tudi zaradi tega, ker je tožilstvo prepričano, da je Seleno umoril na posebno okruten način. Med bivanjem v zaporu ni pokazal znakov agresivnosti, zaradi česar ni bil izoliran od ostalih sojetnikov, še poroča časopis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.