Otroci, ki so leta 2011 polepšali svet

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zbirajo denar za pomoč ljudem na Haitiju, za kampanje proti diskriminaciji drugačnih, odpravljanje revščine v Afriki - to so zgodbe nekaterih otrok, ki so leta 2011 polepšali svet. Danes objavljamo zgodbe preostalih petih mladih upov.
Oglej si celoten članek

Potem ko sta poletje preživela v Keniji, sta dvojčka Taylor in Kennedy Everson začela zbirati denar za posvojitev vasi v Afriki. Ob devetem rojstnem dnevu sta se odločila, da bosta temu posvetila praktično ves svoj čas. Zbrala sta 2.650 dolarjev za organizacijo Free the Children in zdaj s tem denarjam pomagata graditi šolo in vodnjake.

Da bi ustavila zbadanje med otroci v šoli, je Aria Novak začela z organizacijo dogodka "Čas za prijaznost". Že kmalu so jo na predavanja, kjer pojasnjuje svoje strategije spoprijemanja z neprijaznostjo, povabili iz šol v Illonoisu.

17-letna Jillian McKigney je razveselila številne starše majhnih in bolnih otrok. Zbrala je dovolj denarja, da je sestavila 500 paketov z najnujnejšimi pripomočki za takšne starše. Ideja se ji je utrnila, ko jih je opazovala v bolnišnici in dojela, da velikokrat ne morejo ali pa nočejo zapustiti otroka zato, da bi si šli kupit zobno ščetko, kremo, robčke ali druge potrebščine.

17-letni Peter Larson že dvanajsto leto med 12. novembrom in 31. decembrom spi v kartonski škatli. S tem spodbuja ozaveščenost okolice glede problematike brezdomcev. V tem času je zbral 400 tisoč dolarjev. Letos upa, da bo zbral 100 tisoč dolarjev - s to vsoto želi zagotoviti preživljanje čim večjega števila družin v letu 2012. Za podporo Petrovega projekta z naslovom "Sleep Out" kliknite to povezavo.

McClain Hermes je stavil s svojo hčerko, da si bo obril glavo, če bo zbrala 400 parov čevljev in jih donirala tistim, ki jih potrebujejo. 10-letnica je šla celo korak dlje. Ustanovila je organizacijo "Shoes for Soul" in od leta 2009 do danes zavodu za brezdomce v Atlanti podarila že več tisoč parov čevljev.

14-letni Taylor Wilson pa je postal najmlajši posameznik, ki je zgradil jedrski reaktor. Prijavil se je na razpis ameriške vlade in zmagal - do zdaj je zgrozil že več detektorjev sevanja, za katere meni, da bodo lahko odigrali ključno vlogo pri boju proti rerorizmu. Ko bo ustrezno zavaroval svoj patent, namerava detektor ponesti tudi v Iran, Severno Korejo in druge države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.