Svet
15 ogledov

Otroci, ki so leta 2011 polepšali svet

Otroci dobrodelnost Žurnal24 main
Zbirajo denar za pomoč ljudem na Haitiju, za kampanje proti diskriminaciji drugačnih, odpravljanje revščine v Afriki - to so zgodbe nekaterih otrok, ki so leta 2011 polepšali svet. Danes objavljamo zgodbe preostalih petih mladih upov.

Potem ko sta poletje preživela v Keniji, sta dvojčka Taylor in Kennedy Everson začela zbirati denar za posvojitev vasi v Afriki. Ob devetem rojstnem dnevu sta se odločila, da bosta temu posvetila praktično ves svoj čas. Zbrala sta 2.650 dolarjev za organizacijo Free the Children in zdaj s tem denarjam pomagata graditi šolo in vodnjake.

Da bi ustavila zbadanje med otroci v šoli, je Aria Novak začela z organizacijo dogodka "Čas za prijaznost". Že kmalu so jo na predavanja, kjer pojasnjuje svoje strategije spoprijemanja z neprijaznostjo, povabili iz šol v Illonoisu.

17-letna Jillian McKigney je razveselila številne starše majhnih in bolnih otrok. Zbrala je dovolj denarja, da je sestavila 500 paketov z najnujnejšimi pripomočki za takšne starše. Ideja se ji je utrnila, ko jih je opazovala v bolnišnici in dojela, da velikokrat ne morejo ali pa nočejo zapustiti otroka zato, da bi si šli kupit zobno ščetko, kremo, robčke ali druge potrebščine.

17-letni Peter Larson že dvanajsto leto med 12. novembrom in 31. decembrom spi v kartonski škatli. S tem spodbuja ozaveščenost okolice glede problematike brezdomcev. V tem času je zbral 400 tisoč dolarjev. Letos upa, da bo zbral 100 tisoč dolarjev - s to vsoto želi zagotoviti preživljanje čim večjega števila družin v letu 2012. Za podporo Petrovega projekta z naslovom "Sleep Out" kliknite to povezavo.

McClain Hermes je stavil s svojo hčerko, da si bo obril glavo, če bo zbrala 400 parov čevljev in jih donirala tistim, ki jih potrebujejo. 10-letnica je šla celo korak dlje. Ustanovila je organizacijo "Shoes for Soul" in od leta 2009 do danes zavodu za brezdomce v Atlanti podarila že več tisoč parov čevljev.

14-letni Taylor Wilson pa je postal najmlajši posameznik, ki je zgradil jedrski reaktor. Prijavil se je na razpis ameriške vlade in zmagal - do zdaj je zgrozil že več detektorjev sevanja, za katere meni, da bodo lahko odigrali ključno vlogo pri boju proti rerorizmu. Ko bo ustrezno zavaroval svoj patent, namerava detektor ponesti tudi v Iran, Severno Korejo in druge države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.