Otroci migrantov umirali v tovornjaku

Foto: Profimedia Migranti iz Mehike
V Mehiki so v soboto pridržali okoli 300 migrantov iz srednje Amerike, ki so jih hoteli pretihotapiti v ZDA brez vode in hrane.
Oglej si celoten članek

Največjo skupino skoraj 200 migrantov, med katerimi je bilo veliko otrok, so našli stlačene v tovornjaku brez ustreznega zračenja, vode in hrane, so sporočile oblasti.

Skupino 200 migrantov iz Gvatemale, Hondurasa in Salvadorja je mehiška policija slučajno našla v tovornjaku, ki ga je ustavila v kraju Tamaulipas na severovzhodu Mehike tik pred ameriško zvezno državo Teksas, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med njimi je bilo tudi veliko otrok, 55 jih je bilo s starši ali drugimi svojci, 24 pa jih je bilo na nevarni poti brez spremstva.

Orožje in mamila

Pred tednom dni so sicer v Mehiki prijeli 174 migrantov iz srednje Amerike, ki so hoteli nezakonito prečkati mejo z ZDA.

Mednarodna nevladna organizacija za človekove pravice Amnesty International je nedavno poročala, da Mehika več tisoč migrantov iz srednjeameriških držav deportira nazaj v domovine, ne da bi upoštevali njihovo morebitno pravico do mednarodne zaščite, do katere so upravičeni v primeru gonje organiziranega kriminala proti njim.

Države t.i. severnega trikotnika - Salvador, Gvatemala in Honduras - so med najbolj nasilnimi deli sveta zunaj vojnih območij zaradi trgovine z orožjem in mamili. So tudi glavni vir migrantov, ki želijo priti v ZDA, kjer pa želi predsednik Donald Trump zmanjšati tako zakonito kot nezakonito priseljevanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    11:16 4. Februar 2018.

    Grozno, bogi otroci. In ob tem, da je denarja na svetu in dobrin dovolj, da bi vsi živeli dostojno, problem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.