Avstrija. Pacientka, ki so jo testirali za okužbo, pobegnila.

Foto: Epa
Foto: Epa
V Salzburgu iz bolnišnice pobegnila ženska, ki so jo sumili, da je obolela za koronavirusom.
Oglej si celoten članek

V bolnišnici v Salzburgu so med drugim zdravili 31-letnico, ki naj bi se okužila s koronavirusom. V bolnišnico so jo sinoči pripeljali z rešilcem. 7. januarja je potovala iz Tajvana na Novo Zelandijo, od koder se je nato vrnila v domovino.

Že na letalu je imela težave z dihanjem, zaradi česar je tudi poklicala zdravstveno pomoč. V Avstriji so že pred časom odprli posebno linijo za pomoč državljanom, ki menijo, da so se okužili s koronavirusom.

Ko jim je 31-letnica opisala svoje težave, so jo prišli iskat z reševalnim vozilom, ki je bil posebej opremljen za prevoz pacientov z infekcijami. V bolnišnici so jo izolirali, nato pa testirali za koronavirus. Testi, ki so jih opravili v bolnišnici, so bili negativni, a vzorec so poslali še na Dunaj.

Še preden so prišli izvidi druge analize, je 31-letnica iz bolnišnice ponoči pobegnila.

Iz bolnišnice so o izginotju pacientke obvestili policijjo, ki je sprožila obsežno iskalno akcijo. 31-letnico so ob 10. uri dopoldne našli na njenem domu.

Neverjetno ... To se je zgodilo z doktorjem, ki je prvi opozarjal na koronavirus

S tem zgodba o avstrijski turistki, ki je bila pred časom v Aziji še ni končana, v Avstriji so se odločili testirati vse, ki so od njenega povratka prišli z njo v stik.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:44 5. Februar 2020.

    Sam brez panike, tako pravijo, da je to samo povzročanje panike, ker se plevel podtikenc občasno vsepovsod pojavlja - sarkazem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.