Svet
3442 ogledov

Avstrija. Pacientka, ki so jo testirali za okužbo, pobegnila.

Koronavirus Epa
V Salzburgu iz bolnišnice pobegnila ženska, ki so jo sumili, da je obolela za koronavirusom.

V bolnišnici v Salzburgu so med drugim zdravili 31-letnico, ki naj bi se okužila s koronavirusom. V bolnišnico so jo sinoči pripeljali z rešilcem. 7. januarja je potovala iz Tajvana na Novo Zelandijo, od koder se je nato vrnila v domovino.

Že na letalu je imela težave z dihanjem, zaradi česar je tudi poklicala zdravstveno pomoč. V Avstriji so že pred časom odprli posebno linijo za pomoč državljanom, ki menijo, da so se okužili s koronavirusom.

Ko jim je 31-letnica opisala svoje težave, so jo prišli iskat z reševalnim vozilom, ki je bil posebej opremljen za prevoz pacientov z infekcijami. V bolnišnici so jo izolirali, nato pa testirali za koronavirus. Testi, ki so jih opravili v bolnišnici, so bili negativni, a vzorec so poslali še na Dunaj.

Še preden so prišli izvidi druge analize, je 31-letnica iz bolnišnice ponoči pobegnila.

Iz bolnišnice so o izginotju pacientke obvestili policijjo, ki je sprožila obsežno iskalno akcijo. 31-letnico so ob 10. uri dopoldne našli na njenem domu.

Novi koronavirus Neverjetno ... Svet To se je zgodilo z doktorjem, ki je prvi opozarjal na koronavirus

S tem zgodba o avstrijski turistki, ki je bila pred časom v Aziji še ni končana, v Avstriji so se odločili testirati vse, ki so od njenega povratka prišli z njo v stik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara 15:44 05.februar 2020.

    Sam brez panike, tako pravijo, da je to samo povzročanje panike, ker se plevel podtikenc občasno vsepovsod pojavlja - sarkazem prestituiranje