Padec z domačega balkona usoden za veleposlanico

Foto: epa
Foto: epa
V svoj domači kraj je prišla na počitnice za nekaj dni.
Oglej si celoten članek

Francesco Tardioli, italijansko veleposlanico v Avstraliji, so v soboto našli mrtvo pred njeno hišo v Folignu v Umbriji, zatem ko je prišla v domači kraj na počitnice. Okoliščine zdrsa 56-letnice s tretjega nadstropja podrobneje raziskuje policija.

Nesreča se je zgodila v popoldanskih urah. Diplomatska predstavnica je bila v tistem času doma sama, s klicem na pomoč pa je alarm sprožil družinski član, ki živi v isti stavbi, a Tardiolijevi po prihodu medicinske ekipe ni bilo več pomoči.

Preiskave karabinjerjev, ki jih koordinira tožilstvo v Spoletu, bodo zdaj poskušale razjasniti, kaj se je zgodilo. Po poročanju italijanskih medijev kaže tudi na to, da je morda šlo za samomor.

''Srce parajoča novica o smrti veleposlanice Francesce Tardioli. Drage prijateljice. Briljantne kolegice. Zelo spoštovana diplomatka. Naše misli so z njeno družino in prijatelji,'' je ob novici na Twitterju zapisala avstralska veleposlanica v Italiji Margaret Twomey.

Tardiolijeva, ki je za seboj pustila dva otroka, stara 27 in 24 let, se je ustavila v Folignu za nekaj dni, zatem ko je sodelovala na srečanju predsednika republike Mattarelle z veleposlaniki ob koncu njegovega prvega sedemletnega mandata. Kmalu bi se morala vrniti v Canberro, kjer je od septembra 2019 vodila italijansko diplomatsko misijo.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.