Svet
5250 ogledov

Padec z domačega balkona usoden za veleposlanico

Francesca Tardioli epa
V svoj domači kraj je prišla na počitnice za nekaj dni.

Francesco Tardioli, italijansko veleposlanico v Avstraliji, so v soboto našli mrtvo pred njeno hišo v Folignu v Umbriji, zatem ko je prišla v domači kraj na počitnice. Okoliščine zdrsa 56-letnice s tretjega nadstropja podrobneje raziskuje policija.

Nesreča se je zgodila v popoldanskih urah. Diplomatska predstavnica je bila v tistem času doma sama, s klicem na pomoč pa je alarm sprožil družinski član, ki živi v isti stavbi, a Tardiolijevi po prihodu medicinske ekipe ni bilo več pomoči.

Preiskave karabinjerjev, ki jih koordinira tožilstvo v Spoletu, bodo zdaj poskušale razjasniti, kaj se je zgodilo. Po poročanju italijanskih medijev kaže tudi na to, da je morda šlo za samomor.

''Srce parajoča novica o smrti veleposlanice Francesce Tardioli. Drage prijateljice. Briljantne kolegice. Zelo spoštovana diplomatka. Naše misli so z njeno družino in prijatelji,'' je ob novici na Twitterju zapisala avstralska veleposlanica v Italiji Margaret Twomey.

Tardiolijeva, ki je za seboj pustila dva otroka, stara 27 in 24 let, se je ustavila v Folignu za nekaj dni, zatem ko je sodelovala na srečanju predsednika republike Mattarelle z veleposlaniki ob koncu njegovega prvega sedemletnega mandata. Kmalu bi se morala vrniti v Canberro, kjer je od septembra 2019 vodila italijansko diplomatsko misijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.