Pag: čudežna burja, ki prinaša ribe

Foto: Občina Kolan Ribe zmetalo na obalo Foto: Občina Kolan Ribe zmetalo na obalo Foto: Občina Kolan Ribe zmetalo na obalo
Medtem ko močna burja, nizke temperature in megla tudi danes ovirajo promet na hrvaških cestah, je burja vsaj za kratek čas razveselila prebivalce otoka Pag.
Oglej si celoten članek

Le najstarejši meščani Kolana se spomnijo, da bi burja na obalo metala ribe, sipe in podobne morske živali, ki jih je možno izbirati kot v ribarnici.

Burja je ribe in druge morske živali iz morja vrgla na kakšnih desetih kilometrih obale med mestom Pag in plažo Zrće, ljudje pa se sprehajajo z vrečkami in nabirajo nepričakovana darila iz morja, je poročala Hrvaška televizija (HTV).

Meščani pravijo, da "čudežna burja", ki prinaša ribe, ni pihala vsaj 50 let. Letos pa je na obalo prinesla več deset kilogramov rib, med drugim tudi več kot pol kilograma težke primerke. Fotografije so objavili na spletni strani občine Kolan, ki jo imajo na Facebooku.

Medtem ko imajo na Pagu nekateri prebivalci koristi od burje, je močen veter znova zaprl obe avtocesti proti hrvaški obali. Na avtocesti proti Reki med odcepoma Delnica in Kikovica, na avtocesti proti Dalmaciji pa med odcepoma Sveti Rok in Posedarje.

Na Hrvaškem so danes sicer zabeležili zelo nizke temperature, ponekod v severnih in vzhodnih delih države tudi minus 21 stopinj. Gre za enega izmed najbolj mrzlih začetkov februarja na Hrvaškem v zadnjih 50 letih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.