Pahor na konferenci o povezovanju

Foto: Žurnal24 Premier Pahor z zunanjim ministrom Žbogarjem. (Foto: Boštjan Tacol)
65. Generalna skupščina Združenih narodov (ZN): premier Pahor je imel nagovor v okviru konference Investing in Green, nato se je sestal tudi s Slovenci, ki živijo v New Yorku.
Oglej si celoten članek

Glavna tema konference je bila zelena tehnologija kot ena izmed najbolj perpsektivnih bodocih industrijskih panog z visoko dodano vrednostjo. Na tem področju je veliko priložnosti za povezovanje med slovenskimi in ameriskimi gospodarstveniki, so zapisali na spletni strani Vlade RS.

Majhnost je prednost
Pahor je v govoru poudaril prednosti Slovenije kot majhnega in odprtega gospodarstva ter predstavil namere vlade za strukturne reforme, ki bodo omogočile modernizacijo gospodarstva. Sestal se je tudi z generalnim predsednikom podjetja ACS-Xerox, ki se zanima za investiranje v Sloveniji. Dogovorila sta se, da se bodo o nadaljnih projektih pogovarjali na naslednjem obisku v Sloveniji.

"Slovenija je preveč investicijsko previdna in menim, da se ne smemo bati tujih investitorjev, saj Slovenija sama ne more financirat svojega razvoja in če želimo preboj v razvoju bomo morali sprejeti tudi tuje investitorje," je še povedal in dodal, da se načrtuje tudi horizontalne prilagoditve zakonodaje, da bi bilo investiranje za tuje partnerje lažje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.