Svet
10 ogledov

Pahor na konferenci o povezovanju

Premier Pahor z zunanjim ministrom Žbogarjem. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
65. Generalna skupščina Združenih narodov (ZN): premier Pahor je imel nagovor v okviru konference Investing in Green, nato se je sestal tudi s Slovenci, ki živijo v New Yorku.

Glavna tema konference je bila zelena tehnologija kot ena izmed najbolj perpsektivnih bodocih industrijskih panog z visoko dodano vrednostjo. Na tem področju je veliko priložnosti za povezovanje med slovenskimi in ameriskimi gospodarstveniki, so zapisali na spletni strani Vlade RS.

Majhnost je prednost
Pahor je v govoru poudaril prednosti Slovenije kot majhnega in odprtega gospodarstva ter predstavil namere vlade za strukturne reforme, ki bodo omogočile modernizacijo gospodarstva. Sestal se je tudi z generalnim predsednikom podjetja ACS-Xerox, ki se zanima za investiranje v Sloveniji. Dogovorila sta se, da se bodo o nadaljnih projektih pogovarjali na naslednjem obisku v Sloveniji.

"Slovenija je preveč investicijsko previdna in menim, da se ne smemo bati tujih investitorjev, saj Slovenija sama ne more financirat svojega razvoja in če želimo preboj v razvoju bomo morali sprejeti tudi tuje investitorje," je še povedal in dodal, da se načrtuje tudi horizontalne prilagoditve zakonodaje, da bi bilo investiranje za tuje partnerje lažje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.