Pahorja na poti v Trst pričakali protestniki

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ob stoti obletnici požiga Narodni dom vendarle prehaja v roke slovenske manjšine.
Oglej si celoten članek

Predsednik države Borut Pahor bo v družbi zunanjega ministra Anžeta Logarja in ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu Helene Jaklitsch ob današnji stoti obletnici požiga Narodnega doma v Trstu obiskal tako spomenik bazoviškim junakom kot tudi bazoviško fojbo. Slednjemu mnogi nasprotujejo, Primorski dnevnik poroča, da se je že na mejnem prehodu Fernetiči zbralo približno sto protestnikov s transparenti. 

Na današnji dan bo sicer ob navzočnosti slovenskega in italijanskega predsednika Sergia Mattarelle podpisan dokument, s katerim bo Narodni dom formalno prešel v last slovenske manjšine. Po tem, ko se bosta oba predsednika vpisala v zlato knjigo, bosta tržaškemu pisatelju Borisu Pahorju izročila najvišji državni odlikovanji obeh držav.

Primorski dnevnik poroča, da so se v Drevoredu XX. septembra v Trstu zbrali tudi pripadniki gibanja CasaPound.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 13:50 14. Julij 2020.

    Danes pa to v Ekipi ; https://ekipa.svet24.si/clanek/magazin/ob-robu/5f0d79a40a9f6/uh-kaksno-sporocilo-tine-maze-predsedniku-pahorju-ki-se-je-poklonil-zrtvam-v-fojbah-in-bazoviskim-junakom-foto........to je nora krava koroška !

  • 09:52 14. Julij 2020.

    https://www.norakrava.si/prodamo-razlicne-predmete-z-motivom-slovenije/

  • 17:19 13. Julij 2020.

    po cele svetu se polagajo venci iz pietete do umrlih in ne zaradi prevrednotenja zgodovine, pri nas pa boste hujskali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.