Svet
1988 ogledov

Pahorja na poti v Trst pričakali protestniki

Borut Pahor, predsednik republike Saša Despot
Ob stoti obletnici požiga Narodni dom vendarle prehaja v roke slovenske manjšine.

Predsednik države Borut Pahor bo v družbi zunanjega ministra Anžeta Logarja in ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu Helene Jaklitsch ob današnji stoti obletnici požiga Narodnega doma v Trstu obiskal tako spomenik bazoviškim junakom kot tudi bazoviško fojbo. Slednjemu mnogi nasprotujejo, Primorski dnevnik poroča, da se je že na mejnem prehodu Fernetiči zbralo približno sto protestnikov s transparenti. 

Na današnji dan bo sicer ob navzočnosti slovenskega in italijanskega predsednika Sergia Mattarelle podpisan dokument, s katerim bo Narodni dom formalno prešel v last slovenske manjšine. Po tem, ko se bosta oba predsednika vpisala v zlato knjigo, bosta tržaškemu pisatelju Borisu Pahorju izročila najvišji državni odlikovanji obeh držav.

Primorski dnevnik poroča, da so se v Drevoredu XX. septembra v Trstu zbrali tudi pripadniki gibanja CasaPound.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 14
 • Avatar Leon
  Leon 13:50 14.julij 2020.

  Danes pa to v Ekipi ; https://ekipa.svet24.si/clanek/magazin/ob-robu/5f0d79a40a9f6/uh-kaksno-sporocilo-tine-maze-predsedniku-pahorju-ki-se-je-poklonil-zrtvam-v-fojbah-in-bazoviskim-junakom-foto........to je nora krava koroška !

 • Avatar Leon
  Leon 09:52 14.julij 2020.

  https://www.norakrava.si/prodamo-razlicne-predmete-z-motivom-slovenije/

 • omas67 17:19 13.julij 2020.

  po cele svetu se polagajo venci iz pietete do umrlih in ne zaradi prevrednotenja zgodovine, pri nas pa boste hujskali še 100 let. koga to sploh še zanima, usmerite se v prihodnost provokatorji, ni vse zarota.

Sorodne novice