Svet
13259 ogledov

Italija zaprla meje za 13 držav

koronavirus COVID-19 meja z Italijo Epa
Zaradi novega koronavirusa spet zapirajo meje, a ne za vse.

Sosednja Italija je zaprla meje za 13 držav, vključno z Bosno in Hercegovino ter Severno Makedonijo. Prepoved potovanja se poleg omenjenih držav nanaša še na Armenijo, Bahrain, Bangladeš, Brazilijo, Čile, Kuajt, Moldavijo, Oman, Panamo, Peru in Dominikansko republiko, je objavilo tamkajšnje ministrstvo za zdravje. 

Minister Roberto Speranza je pri tem poudaril, da je epidemija trenutno v najbolj akutni fazi in da Italijani ne morejo ponovno plačati cene, ki so jo že. 

Na meji bodo tako zaustavili ljudi, ki so iz omenjenih držav ter tudi tiste, ki so v zanjih dveh tednih potovali skozi te države. 

Italija se je ta teden borila s povečanim številom novih okužb, ki so bile povezane s prihodi iz Bangladeša, ki so ga na rdeči seznam postavili v torek. V državi so sicer prešli kritično fazo, a tudi zaradi naraščajočega števila okužb v sosednjih država obstaja bojazen, da bi nova žarišča lahko izzvala drugi val epidemije.

Covid-19 Covid-19 Zdravje Najnovejša dognanja o virusu še poglabljajo skrbi

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Avatar Elilenna
    Elilenna 01:00 10.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 20:57 09.julij 2020.

    kdo pa potuje iz bangladeša, peruja ..v italijo razen ilegalnih migrantov na črno in predsednika države legalno v bordel? italijani bi morali zapreti edino svoje meje zaradi varnosti svojih državljanov in spoštovanja do drugih držav.