Zdravje > Aktualno
14374 ogledov

Danes znova slabši podatki o novih okužbah

Koronavirus - UKC Ljubljana UKC Ljubljana
Včeraj zdravstveni delavci potrdili 17 novih okužb. Včeraj jih je bilo manj (13), dan prej 24. Okužbe razpršene po vsej državi, v četrtek so jih potrdili v kar 14 občinah.

V sredo so v Sloveniji ob 1390 testiranjih potrdili 17 okužb z novim koronavirusom, hospitaliziranih pa je bilo 16 bolnikov, kar je en več kot dan prej. Nihče od njih ni potreboval intenzivne nege, je objavila vlada. 

Stroka opozarja, da smo pri nas prišli do stanja, ko se virus že širi znotraj države. Po zadnjih podatkih NIJZ-ja imamo 73 takšnih primerov, uvoženih je (25). 

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Zadnji podatki Zdravje Iz te države smo nazadnje uvozili največ okužb

 | Avtor: VIR: NIJZ VIR: NIJZ

Nove okužbe kar v 14 občinah

Nove okužbe so razpršene po vsej državi. Največ novih okužb so sicer včeraj odkrili v Ljubljani (3), v občini Hrastnik imajo dve novi okužbi. Maribor, Krško, Hrastnik, Ajdovščina, Piran, Celje, Ig, Podvelka, Škofljica, Moravske Toplice, Radlje ob Dravi in Tržič so v četrtek zabeležili po eno novo okužbo. 

Na to so mnogi pozabili

Na zaščitne ukrepe, na katere smo po razglasitvi konca epidemije, kar nekako pozabili, so zato še kako pomembni, opozarjajo strokovnjaki.

Hrvaška Covid-19 Zdravje Hrvati pri pacientih ugotavljajo te nove simptome

Zdravstveni delavci opozarjajo na dosledno umivanje in razkuževanje rok, distanco in nošenje mask, kjer ta distanca ni mogoča. Masko uporabljamo povsod, kjer ne moremo zagotoviti razdalje 1,5 metra, tako v notranjih kot zunanjih prostorih. 

Za osvežitev spomina zato na vladi predlagajo ogled filma ( spodaj), z nazornim prikazom, kjer vse se lahko okužimo. 

Maske in še enkrat maske

Kar se mask tiče, jih je treba nositi pravilno in dosledno menjavati, ves čas opozarjajo zdravstveni delavci. Kirurška maska je učinkovita le dve uri. Ob prihodu na primer iz trgovskega centra, lahko opazimo, da jo mnogi snamejo, nosijo v roki ali pod brado, kar je seveda narobe, saj smo vse, kar smo vmes dobili na roke, prenesli na masko, ki je tako neuporabna in celo škodljiva. 

Za osvežitev spomina si oglejte video UKC Ljubljana.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.