Pakistan blokiral Facebook in YouTube

Foto: Žurnal24 null
Pakistanska vlada je le dan po tem, ko je blokirala spletno socialno mrežo Facebook, blokirala tudi YouTube.
Oglej si celoten članek

Pakistanska vlada je pristojnim oblastem odredila začasno blokado spletne strani YouTube, dan pred tem pa socialne mreže Facebook. Razlog je spodbuda uporabnikov k objavi karikatur preroka Mohameda,  kar je po mnenju skupine  pravnikov, imenovani Islamsko pravniško gibanje, "bogokletno".

Pakistanske telekomunikacijske oblasti so medtem vsem operaterjem ukazale, naj blokirajo spletne strani do preklica. V skladu z odločitvijo sodišča naj bi bila spletna socialna mreža blokirana do 31. maja.

Na spletni strani Facebook, ki je bila v sredo zjutraj še dostopna, so avtorji še poudarili, da je bil njihov namen "zgolj pokazati skrajnežem, ki grozijo ljudem zaradi objav podob Mohameda, da se jih ne bojijo". "Ne morejo nam vzeti naše pravice do svobode govora, s tem da nas z zastraševanjem silijo v molk," so še dodali. V islamu je upodabljanje podob preroka Mohameda prepovedano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.