Svet
11 ogledov

Pakistan blokiral Facebook in YouTube

null Žurnal24 main
Pakistanska vlada je le dan po tem, ko je blokirala spletno socialno mrežo Facebook, blokirala tudi YouTube.

Pakistanska vlada je pristojnim oblastem odredila začasno blokado spletne strani YouTube, dan pred tem pa socialne mreže Facebook. Razlog je spodbuda uporabnikov k objavi karikatur preroka Mohameda,  kar je po mnenju skupine  pravnikov, imenovani Islamsko pravniško gibanje, "bogokletno".

Pakistanske telekomunikacijske oblasti so medtem vsem operaterjem ukazale, naj blokirajo spletne strani do preklica. V skladu z odločitvijo sodišča naj bi bila spletna socialna mreža blokirana do 31. maja.

Na spletni strani Facebook, ki je bila v sredo zjutraj še dostopna, so avtorji še poudarili, da je bil njihov namen "zgolj pokazati skrajnežem, ki grozijo ljudem zaradi objav podob Mohameda, da se jih ne bojijo". "Ne morejo nam vzeti naše pravice do svobode govora, s tem da nas z zastraševanjem silijo v molk," so še dodali. V islamu je upodabljanje podob preroka Mohameda prepovedano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.