Panika pred Belo hišo: Agenti tajne službe lovili vsiljivca

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Agenti tajne službe so v petek malce pred polnočjo na trati Bele hiše aretirali 26-letnega Jonathana Trana iz Kalifornije, ki je preskočil ograjo in jim povedal, da gre na sestanek z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Trump je tvitnil, da so agenti ukrepali fantastično.
Oglej si celoten članek

Tran je z nahrbtnikom skočil preko ograje in se podal proti Beli hiši. Trump je bil doma, na igranje golfa pa se je odpravil šele v soboto in sicer na svoje igrišče v Virginiji. Tran naj bi bil duševno motena oseba, v njegovem nahrbtniku ali na njem pa niso našli nič nevarnega.

Podobnih prestopov ograje Bele Hiše je bilo v času bivšega predsednika Baracka Obame veliko. Najbolj neroden je bil primer vojaškega veterana, ki je septembra 2014 preplezal ograjo in se sprehodil do notranjosti Bele hiše. Prijeli so ga šele v vzhodni sobi. Predsednika in prve dame Michelle Obama takrat ni bilo doma.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.