Svet
18 ogledov

Panika pred Belo hišo: Agenti tajne službe lovili vsiljivca

Scena 27.01.11, bela hisa, predsedniska palaca, zdruzene drzave amerike, cross, Reuters
Agenti tajne službe so v petek malce pred polnočjo na trati Bele hiše aretirali 26-letnega Jonathana Trana iz Kalifornije, ki je preskočil ograjo in jim povedal, da gre na sestanek z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Trump je tvitnil, da so agenti ukrepali fantastično.

Tran je z nahrbtnikom skočil preko ograje in se podal proti Beli hiši. Trump je bil doma, na igranje golfa pa se je odpravil šele v soboto in sicer na svoje igrišče v Virginiji. Tran naj bi bil duševno motena oseba, v njegovem nahrbtniku ali na njem pa niso našli nič nevarnega.

Podobnih prestopov ograje Bele Hiše je bilo v času bivšega predsednika Baracka Obame veliko. Najbolj neroden je bil primer vojaškega veterana, ki je septembra 2014 preplezal ograjo in se sprehodil do notranjosti Bele hiše. Prijeli so ga šele v vzhodni sobi. Predsednika in prve dame Michelle Obama takrat ni bilo doma.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.