Panika pri naših sosedih: Zabeležili največ novih okužb od aprila

Foto: Epa
Foto: Epa
V zadnjih 24 urah so v Avstriji zabeležili več kot 300 novih okužb z novim koronavirusom. Največ v enem dnevu od začetka parila.
Oglej si celoten članek

Velik porast so zabeležili že v petek, ko so našteli 282 novih okužb. To je bilo prvič po več mesecih, da so zabeležili več kot 200 novih okužb v enem dnevu.

Glede na podatke avstrijskega notranjega ministrstva so v zadnjih 24 urah zabeležili 303 nove okužbe s koronavirusom, od tega 131 na Dunaju, 33 pa tudi na avstrijskem Koroškem. Skupno so doslej v Avstriji zabeležili 23.179 pozitivnih primerov okužbe z virusom sars-cov-2. 728 ljudi je za posledicami okužbe umrlo.

V avstrijskih bolnišnicah se sicer zaradi covida-19 trenutno zdravijo 104 ljudje. 21 jih je na intenzivni negi, še navaja APA.

Covid-19 Avstrija podala nujen poziv svojim državljanom na Hrvaškem

Številni okuženi bili na Hrvaškem

Minister za zdravje Rudolf Anschober je že v petek dejal, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške.

Avstrija je zato v petek pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške. Od ponedeljka pa bodo morali vsi, ki se bodo vračali iz Hrvaške in hoteli vstopiti v Avstrijo, predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. Kdor ga ne bo imel, bo moral test opraviti v roku 48 ur od povratka, do rezultatov pa ostati v karanteni, je pojasnil minister Anschober.

S tem je Avstrija izenačila obravnavo potnikov iz Hrvaške s tistimi iz drugih držav Zahodnega Balkana - Bosne in Hercegovine, Kosova, Črne gore, Severne Makedonije in Srbije.

Koronavirus v SLO Zaskrbljujoče napovedi, kako se bo prihodnji teden gibalo število okužb

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.