Svet
6793 ogledov

Avstrija podala nujen poziv svojim državljanom na Hrvaškem

testiranje covid-19 koronavirus Profimedia
Poziv so pospremili s klicem - nujno.

Avstrija je zaradi naraščanja števila uvoženih okužb z novim koronavirusom iz Hrvaške danes pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz te države. Poleg tega od ponedeljka odsvetujejo vsa nenujna potovanja v to državo, so za avstrijsko tiskovno agencijo APA danes povedali na avstrijskem zunanjem ministrstvu.

Pojasnili so še, da se o podrobnostih še dogovarjajo z ministrstvom za zdravje.

Za slabo sliko krivijo tudi Hrvaško

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 282 novih okužb s koronavirusom, s čimer je število na novo okuženih prvič po več mesecih preseglo 200. Minister za zdravje Rudolf Anschober je pojasnil, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške.

Na avstrijskem Koroškem je bilo denimo od 22 v četrtek potrjenih okužb kar 16 povezanih s Hrvaško. Tudi na Tirolskem so v zadnjih dneh potrdili najmanj 20 okužb, ki so posredno ali neposredno povezane z dopustovanjem na Hrvaškem.

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili rekordnih 208 primerov okužb z novim koronavirusom.

Svet Hrvati objavili uradno, rekordno številko in pozvali mlade

Poleg Hrvaške avstrijsko zunanje ministrstvo trenutno nenujna potovanja odsvetuje v skupno 31 držav, med njimi so Bolgarija, Romunija, Portugalska in Švedska, od ponedeljka pa tudi celinska Španija.

Spričo vse višjega števila okuženih v balkanskih državah sicer Avstrija že od četrtka izvaja poseben zdravstveni nadzor tudi na mejnem prehodu Brenner na meji z Italijo. Prek tega prehoda bi se namreč lahko namenili povratniki iz balkanskih držav in se tako izognili nadzoru na Štajerskem, Koroškem in Gradiščanskem, navaja APA.

Jelko Kacin Covid-19 Slovenija Kacin glede Hrvaške: Vlada bo ukrepala, da se lahko začne šolsko leto

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Ronteressa
    Ronteressa 23:37 14.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • mirror 15:54 14.avgust 2020.

    Upajmo, da bo tudi naša vlada dala našim dopustnikom čas za vrnitev do ponedeljka, potem pa v karanteno, tako kot Avstrija. Verjetno vlada čaka, da bosta Avstrija in Nemčija Hrvaško uvrstili na rdečo listo, hkrati pa jo bomo tudi mi.