Svet
5924 ogledov

Hrvati že zdaj poročajo o najbolj črnem dnevu, podatki še prihajajo

Hrvaška obala Profimedia
Preko 200 okuženih, samo v Dalmaciji 79 novih primerov...

S Hrvaške prihajajo podatki o novih okužbah po županijah in že zdaj je jasno, da bodo južni naši sosedje ob 14. uri, ko je napovedana novinarska konferenca, poročali o novem najslabšem dnevu v celotni pandemiji novega koronavirusa. Včeraj so potrdili 180 novih okužb, pred tem je bilo najvišje dnevno potrjeno število okužb 140, kolikor so jih potrdili 11. julija

"Že do zdaj poročajo o 200 novih primerih, samo v Splitsko-dalmatinski so jih v zadnjih 24 urah našteli 79, v Zagrebu 50," poroča portal Index. 

Hrvaška obala Covid-19 Slovenija Kacin o tem, ali bo Hrvaška od 15. naprej na rdečem seznamu

Na območju Osješko-baranjske županije je 14 novih primerov okužbe, v Brodsko-posavki županiji pet. V Varaždinski imajo en primer, v Zadrski pa osem. V Sisaško-moslovaški dva, v Vukovarsko-sremski županiji pa 11. Na območju Istre so tri novookužene osebe, v Primorsko-goranski pa pet. Iz Virovitiško-podravske županije so v preteklih 24 urah zabeležili en nov primer okužbe z novim koronavirusom, v Požeško-slavonski pa dva. 

Vodja hrvaškega zavoda za javno zdravstvo (Hzjz) Krunoslav Capak je včeraj dejal, da sta govorila s slovenskim kolegom Milanom Krekom, ki je po Capakovih besedah dejal, da Slovenija ne pripravlja nobenih novih ukrepov za Hrvaško. "Ne gremo na rdeči seznam, kar se tiče Slovenije," je zatrdil Capak.

Hrvaška plaža Covid-19 Svet Hrvaška: Dogovorili smo se s Slovenci, pozivi iz Avstrije so nonsens

Vodilni hrvaški epidemiolog je še poudaril, da je več kot dve tretjini novookuženih v zadnjih dneh možno povezati z večjimi zabavami na obali.  Napovedal je, da bo bodo od petka za deset dni omejili obratovanje nočnih klubov in barov do polnoči.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

Komentarjev 3
  • Ender3 13:39 14.avgust 2020.

    Katastrofa slovenske-hrvaške politike, posledice bomo še dolgo prenašali. Čestitke tudi Kreku za zelo strokovne ukrepe !

  • collin 12:36 14.avgust 2020.

    Sem gospa Bedet, pošiljam ponudbo za posojilo med posamezniki, ki vam omogoca, da brez skrbi uresnicite svoje sanje. Ce potrebujete nujno denar, mi prosim odgovorite, da vam lahko dam svojo ponudbo. Moja obrestna mera je 2% in pokriva celotno posojilo. ...prikaži večo. Moj e-poštni naslov: financnabanka01@gmail.com Dober dan tebi. Prisrcno.