Svet
23093 ogledov

Hrvaška: Dogovorili smo se s Slovenci, pozivi iz Avstrije so nonsens

Hrvaška plaža Profimedia
Hrvaški notranji minister Davor Božinović je komentiral rekordne številke okužb v državi.

Davor Božinović je po pisanju portala Index.hr potrdil, da se na Hrvaškem uvajajo strožji ukrepi glede obratovanja lokalov in nočnih klubov. Odprti bodo le do polnoči. 

"Odločitev stopa v veljavo jutri. Mislim, da današnje številke govorijo, zakaj smo sprejeli to odločitev. Skušamo balansirati med kakovostjo življenja in zaščito zdravja, ko pa pride do znatnega povišanja števila okužb, je potrebno sprejeti takšno odločitev. Glede na ugotovitve epidemiologov je največ okužb med mladimi, povprečje je 31 let. Gre za mlade, ki se družijo v klubih in lokalih." 

Božinović ni mnenja, da se je Hrvaška prekmalu odprla, čeprav je v državi veliko število tujih turistov. "Turistična sezona traja nekaj več kot mesec dni. Pričakoali smo manjše število turistov, a naša ugodna epidemiološka slika je mnoge prepričala, da so se odločili priti." 

Hrvaška obala Rekord Svet Panika na Hrvaškem: Toliko primerov okužb v enem dnevu še niso zabeležili

Da bi Slovenija postavila Hrvaško na rdeči seznam, Božinović ne pričakuje. "Glavni epidemiologi so bili v kontaktu, Slovenci dobro vedo, da je več kot polovica Hrvaške na zelenem območju, brez velike nevarnosti, ko je govora o širjenju koronavirusa. Za zdaj ne pričakujemo novih ukrepov z njihove strani." 

Hrvaški notranji minister je odgovoril še na vprašanje, povezano z domnevami iz Avstrije, češ da Hrvaška potvarja realne podatke. "To je nonsens. Na Hrvaškem se na številnih mestih testira, vse je transparentno. Takšna sporočila niso dobronamerna. Pošiljajo se z nekim drugim razlogom." 

Božinović je izrazil še pričakovanje, da se bo slika v jeseni še poslabšala in pri tem napovedal nove ukrepe. Natančneje o njih še ni želel odgovarjati. 

Bojana Beović Virus Zdravje Beovićeva napoveduje "bistveno strožji režim na meji s Hrvaško"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Jambor 09:17 14.avgust 2020.

    Pozer je povedal, da so pandemiologi v stiku. Ena zelo velika laž. Ne vem, zakaj mešajo v politiko pandemiologe? Tako kot politika zapira šole in uvaja druge omejitve, ne vem kako bi sedaj pandemiologi bili tisti, ki bodo "zapirali meje". ...prikaži več Če bo vse dobro, bo zato zaslužna politika, če pa bo sranje, pa bodo za to dežurni krivci strokovnjaki.

  • sam1 07:48 14.avgust 2020.

    Sezona gre h kraju in do naslednje bodo skupaj z našimi Loleki povlekli drastične poteze,spet bodo otroci doživljali travme s šolanjem od doma,zapirali nas bodo v občine in domove in delali paniko-sramota za njihove in naše politike....

  • Avatar Barviolla
    Barviolla 01:07 14.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun