Panika v Srbiji: Nov strelski pohod, mladenič ubil vsaj osem ljudi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Iz Srbije poročajo o novem tragičnem dogodku. 21-letni mladenič je v dveh vaseh blizu Mladenovca ubil vsaj osem ljudi, ranjenih je 13. Najmlajša žrtev je bila stara 15 let.
Oglej si celoten članek

Tragedija se je zgodila okoli 40 kilometrov južno od Beograda v naseljih Dubona in Malo Orašje, kjer se je 21-letnik odpravil na strelski pohod.

Med mrtvimi naj bi bila tudi 20-letni policist in njegova sestra.

V posebni iskalni akciji, v kateri sodeluje več kot 600 policistov in za to izurjenih pripadnikov, naj bi storilca obkolili v kraju Šepšin, kjer naj bi bil tudi doma.

Blokirane so praktično vse ceste okoli Mladenovca.

Napadalec je oborožen z avtomatsko puško, zatekel se je v eno od hiš, strelja pa tudi na policiste, ki ga iščejo.

Kot pišejo srbski mediji, se je strelec pred napadom s prijatelji zadrževal na šolskem dvorišču, kje naj bi se zapletel v prepir. Po tem je odšel po puško in začel s strelskim pohodom. Napadalec naj bi nato na žrtve streljal naključno in svojega vozila.

To je že drugi strelski napad v Srbiji v zadnjih dneh. Kot je znano, je v sredo zjutraj na eni od beograjskih osnovnih šol 13-letnik s pištolo ubil osem učencev in varnostnika, ranil pa šest učencev in učiteljico, zato je za konec tedna v državi razglašeno tridnevno žalovanje. Na več šolah v danes ne bo pouka, saj želijo sindikati s stavko opozoriti na razmere v šolstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 07:40 5. Maj 2023.

    https://www.24ur.com/novice/slovenija/poziv-k-orozju-na-strankarski-televiziji.html

  • 06:59 5. Maj 2023.

    Če ne morejo Srbi v Ameriko, je Amerika prišla k njim in to z velikimi koraki in oborožena!!

  • 06:55 5. Maj 2023.

    To je epilog širjenja sovraštva ,ki ga povzroča fašizem . Vsak drugače misleč je lahko naslednja žrtev. Pravna država mora …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.