Papež na Cipru o grožnji islama

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Papež Benedikt XVI. bo danes sklenil obisk na Cipru. Za Benedikta je to prvo potovanje v kako pretežno pravoslavno državo. Z obiskom želi izboljšati odnose katoliško in pravoslavno cerkvijo.
Oglej si celoten članek

Papež Benedikt XVI. bo ob zaključku obiska med drugim predstavil delovni dokument za pripravo posebne sinode bližnjevzhodnih škofov, ki bo oktobra v Vatikanu.

Ob prihodu na Ciper je 83-letni poglavar Rimskokatoliške cerkve poudaril, da je Ciper blagoslovljen z bogato krščansko dediščino, ki se je upirala času.

Spomnil je tudi na "izzive, s katerimi se v težkih okoliščinah na Bližnjem vzhodu včasih soočajo katoličani". Eden od namenov njegovega tridnevnega obiska je namreč bilo tudi srečanje z vodji Katoliških cerkva v regiji. V Nikoziji jim bo danes tako predstavil delovni dokument za pripravo posebne sinode bližnjevzhodnih škofov.

Tudi o "ekstremističnih tokovih" islama
Dokument se osredotoča na odnose med katoličani in muslimani. Izpostavljal naj bi potrebo, da se muslimani in katoličani skupaj soočijo z "grožnjo" islamističnih "ekstremističnih tokov". Govori tudi o politiki judovske države, izraelsko okupacijo palestinskih ozemelj pa označuje za "politično krivico" do Palestincev. Dokument bo papež po današnji maši na pokritem stadionu v Nikoziji predal prelatom Katoliških cerkva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.