Svet
12 ogledov

Papež na Cipru o grožnji islama

1/7
Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. bo danes sklenil obisk na Cipru. Za Benedikta je to prvo potovanje v kako pretežno pravoslavno državo. Z obiskom želi izboljšati odnose katoliško in pravoslavno cerkvijo.

Papež Benedikt XVI. bo ob zaključku obiska med drugim predstavil delovni dokument za pripravo posebne sinode bližnjevzhodnih škofov, ki bo oktobra v Vatikanu.

Ob prihodu na Ciper je 83-letni poglavar Rimskokatoliške cerkve poudaril, da je Ciper blagoslovljen z bogato krščansko dediščino, ki se je upirala času.

Spomnil je tudi na "izzive, s katerimi se v težkih okoliščinah na Bližnjem vzhodu včasih soočajo katoličani". Eden od namenov njegovega tridnevnega obiska je namreč bilo tudi srečanje z vodji Katoliških cerkva v regiji. V Nikoziji jim bo danes tako predstavil delovni dokument za pripravo posebne sinode bližnjevzhodnih škofov.

Tudi o "ekstremističnih tokovih" islama
Dokument se osredotoča na odnose med katoličani in muslimani. Izpostavljal naj bi potrebo, da se muslimani in katoličani skupaj soočijo z "grožnjo" islamističnih "ekstremističnih tokov". Govori tudi o politiki judovske države, izraelsko okupacijo palestinskih ozemelj pa označuje za "politično krivico" do Palestincev. Dokument bo papež po današnji maši na pokritem stadionu v Nikoziji predal prelatom Katoliških cerkva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.