Papež najvplivnejši, Obama največ sledilcev

Foto: EPA/CLAUDIO PERI
Foto: EPA/CLAUDIO PERI
Obami na Twitterju sledi kar šesdeset milijonov ljudi. Fančišek je najvplivnejši voditelj. Hrvaška je vlada druga najbolj komunikativna vlada na svetu.
Oglej si celoten članek

Družbeno omrežje Twitter je v zadnjih letih postalo nepogrešljivo komunikacijsko sredstvo za večino svetovnih voditeljev.

Včeraj objavljena raziskava agencije Twitplomacy 2015 razkriva, da je Barack Obama @BarackObama, absolutni rekorder med voditelji, ki ima največ, kar 60 milijonov sledilcev. Papežu Frančišku na računu @Pontifex in še na osmim drugim, sledi dvajset milijonov tviterašev.

Najvplivnejši svetovni politik je papež Frančišek

Po mnenju avtorjev raziskave Twiplomacy, je bolj kot število sledilcev, pomembna interakcija svetovnih voditeljev.: "Odločilnega pomena ni število sledilcev, pač pa njihova dejavnost in s tem širina dometa"  izsledke utemeljujejo raziskovalci. 

Drugače rečeno, ni ga politika, čigar sporočila bi svetovni uporabniki tako pogosto širili po omrežju. S tem Frančiškova sporočila dosegajo maksimalni učinek, so zapisali.

Med zunanjimi ministri izpostavili Karla Erjavca

Foto: Twitplomacy erjavec

Zelo pomembna so sporočila, s katerimi svetovni voditelji opozorijo na posebne, pereče probleme v svetu, so zapisali na spletni strani agencije. Pri analizi tvitanja zunanjih ministrov, so posebej izpostavili našega ministra Karla Erjavca in njegovo: "zanimivo sporočilo, znak, #ENDViolence", s katerim slovenski zunanji minister poziva v boj proti nasilju nad otroki. 

Hrvati so se že pohvalili

Hitro po objavi rezultatov se je oglasila hrvaška vlada, s sporočilom:  "Hrvaška Vlada najaktivnejša v Evropi".  Od 18. januarja 2014 do 24. aprila 2015 so namreč tviteraši, ki komunicirajo v imenu hrvaške vlade, preko računa objavili 3200 tvitov. V 54. tih odstotkih so bili to direktni odgovori na vprašanja državljanov. "Vlada RH je tudi druga najkomunikativnejša vlada na svetu," so še tvitnili z Banskih Dvorov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:49 30. April 2015.

    kdo nima kaj delati .....twitta

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.