Svet
29 ogledov

Papež najvplivnejši, Obama največ sledilcev

Nagovor Papeža Frančiška EPA/CLAUDIO PERI
Obami na Twitterju sledi kar šesdeset milijonov ljudi. Fančišek je najvplivnejši voditelj. Hrvaška je vlada druga najbolj komunikativna vlada na svetu.

Družbeno omrežje Twitter je v zadnjih letih postalo nepogrešljivo komunikacijsko sredstvo za večino svetovnih voditeljev.

Včeraj objavljena raziskava agencije Twitplomacy 2015 razkriva, da je Barack Obama @BarackObama, absolutni rekorder med voditelji, ki ima največ, kar 60 milijonov sledilcev. Papežu Frančišku na računu @Pontifex in še na osmim drugim, sledi dvajset milijonov tviterašev.

Najvplivnejši svetovni politik je papež Frančišek

Po mnenju avtorjev raziskave Twiplomacy, je bolj kot število sledilcev, pomembna interakcija svetovnih voditeljev.: "Odločilnega pomena ni število sledilcev, pač pa njihova dejavnost in s tem širina dometa"  izsledke utemeljujejo raziskovalci. 

Drugače rečeno, ni ga politika, čigar sporočila bi svetovni uporabniki tako pogosto širili po omrežju. S tem Frančiškova sporočila dosegajo maksimalni učinek, so zapisali.

Med zunanjimi ministri izpostavili Karla Erjavca

erjavec | Avtor: Twitplomacy Twitplomacy

Zelo pomembna so sporočila, s katerimi svetovni voditelji opozorijo na posebne, pereče probleme v svetu, so zapisali na spletni strani agencije. Pri analizi tvitanja zunanjih ministrov, so posebej izpostavili našega ministra Karla Erjavca in njegovo: "zanimivo sporočilo, znak, #ENDViolence", s katerim slovenski zunanji minister poziva v boj proti nasilju nad otroki. 

Hrvati so se že pohvalili

Hitro po objavi rezultatov se je oglasila hrvaška vlada, s sporočilom:  "Hrvaška Vlada najaktivnejša v Evropi".  Od 18. januarja 2014 do 24. aprila 2015 so namreč tviteraši, ki komunicirajo v imenu hrvaške vlade, preko računa objavili 3200 tvitov. V 54. tih odstotkih so bili to direktni odgovori na vprašanja državljanov. "Vlada RH je tudi druga najkomunikativnejša vlada na svetu," so še tvitnili z Banskih Dvorov. 

Komentarjev 1
  • dragec 12:49 30.april 2015.

    kdo nima kaj delati .....twitta