Papež o gejih: Kdo sem jaz, da jih bom sodil?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Papež Frančišek je dejal, da gejev in lezbijk ne bi smeli soditi in marginalizirati.
Oglej si celoten članek

"Če je nekdo gej in išče boga ter ima dober namen, kdo sem jaz, da bi ga sodil?" je papež Frančišek po poročanju BBC-ja dejal v pogovoru z novinarji na letu iz Brazilije, ko se je vračal s svojega prvega obiska v tujini.

S temi besedami je potrdil, da se njegova pozicija glede homoseksualcev močno razlikuje od njegovih predhodnikov. Geji in lezbijke po njegovem mnenju ne bi smeli biti marginalizirani zaradi svoje usmerjenosti in morajo biti integrirani v družbo navkljub katoliškim naukom o grešnosti homoseksualnosti.

Težava po papaževem mnenju ni v sploni usmerjenosti, temveč zgolj lobiranje na podlagi te usmerjenosti, tako kot lobiranje s strani pohlepnih ljudi, političnih in drugih lobijev.

Papež je komentiral tudi vlogo žensk v cerkvi. O duhovnicah je dejal, da je o tem cerkev spregovorila in rekla ne, vendar vloga žensk kljub temu ne sme biti tako močno omejena.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.