Svet
25 ogledov

Papež o gejih: Kdo sem jaz, da jih bom sodil?

Papež Frančišek Reuters
Papež Frančišek je dejal, da gejev in lezbijk ne bi smeli soditi in marginalizirati.

"Če je nekdo gej in išče boga ter ima dober namen, kdo sem jaz, da bi ga sodil?" je papež Frančišek po poročanju BBC-ja dejal v pogovoru z novinarji na letu iz Brazilije, ko se je vračal s svojega prvega obiska v tujini.

S temi besedami je potrdil, da se njegova pozicija glede homoseksualcev močno razlikuje od njegovih predhodnikov. Geji in lezbijke po njegovem mnenju ne bi smeli biti marginalizirani zaradi svoje usmerjenosti in morajo biti integrirani v družbo navkljub katoliškim naukom o grešnosti homoseksualnosti.

Težava po papaževem mnenju ni v sploni usmerjenosti, temveč zgolj lobiranje na podlagi te usmerjenosti, tako kot lobiranje s strani pohlepnih ljudi, političnih in drugih lobijev.

Papež je komentiral tudi vlogo žensk v cerkvi. O duhovnicah je dejal, da je o tem cerkev spregovorila in rekla ne, vendar vloga žensk kljub temu ne sme biti tako močno omejena.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.