Papež prvič za kondom

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Papež Benedikt XVI. je prvič doslej omenil možnost dovoljene uporabe kondoma „v nekih primerih, da bi se zmanjšala nevarnost okužbe“.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, je bil uradni Vatikan s papežem na čelu vse doslej striktno proti kakršnikoli uporabi kontracepcije, med drugim tudi proti uporabi kondomov. V knjigi pogovorov s papežem, ki izide v torek, pa prvi mož svetega sedeža na vprašanje, če je katoliška cerkev brezkompromisno proti uporabi kondoma, odgovarja: „V nekih primerih, ko se želi zmanjšati nevarnost za okužbo, je to vendarle lahko prvi korak, da bi se odprla možnost za bolj človeško spolnost, spolnost, ki živi drugače.

V knjigi z naslovom Svetloba sveta, v kateri odgovarja na vprašanja nemškega novinarja v zvezi s številnimi temami, kot so pedofilija, celibat, ženske v cerkvi, odnos do islama, papež primer uporabe kondoma omenja v primeru moške prostitucije, in sicer kot „prvi korak do odgovornejše spolnosti“. Pri tem pa je papež vendarle dodal, da kondomi niso pravi način za zmanjševanje zla aidsa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.