Svet
30 ogledov

Papež prvič za kondom

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Papež Benedikt XVI. je prvič doslej omenil možnost dovoljene uporabe kondoma „v nekih primerih, da bi se zmanjšala nevarnost okužbe“.

Kot je znano, je bil uradni Vatikan s papežem na čelu vse doslej striktno proti kakršnikoli uporabi kontracepcije, med drugim tudi proti uporabi kondomov. V knjigi pogovorov s papežem, ki izide v torek, pa prvi mož svetega sedeža na vprašanje, če je katoliška cerkev brezkompromisno proti uporabi kondoma, odgovarja: „V nekih primerih, ko se želi zmanjšati nevarnost za okužbo, je to vendarle lahko prvi korak, da bi se odprla možnost za bolj človeško spolnost, spolnost, ki živi drugače.

V knjigi z naslovom Svetloba sveta, v kateri odgovarja na vprašanja nemškega novinarja v zvezi s številnimi temami, kot so pedofilija, celibat, ženske v cerkvi, odnos do islama, papež primer uporabe kondoma omenja v primeru moške prostitucije, in sicer kot „prvi korak do odgovornejše spolnosti“. Pri tem pa je papež vendarle dodal, da kondomi niso pravi način za zmanjševanje zla aidsa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.