Papež župnije pozval naj poskrbijo za begunske družine.

Foto: EPA
Foto: EPA
Papež Frančišek je vse katoliške župnije v Evropi pozval, naj poskrbijo za kako begunsko družino. Za zgled bodo prvi začeli v Vatikanu.
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek je danes na trgu Svetega Petra v Vatikanu vse katoliške župnije v Evropi pozval, naj poskrbijo za kako begunsko družino. Obenem je dodal, da bosta vatikanski župniji v prihodnjih dneh sprejeli dve begunski družini.

Foto: EPA Verniki v Vatikanu V Vatikanu sta dve župniji in vsaka od njih bo v prihodnjih dneh sprejela po eno begunsko družino: "Gre za konkretno potezo," je v nagovoru pred tisoči verniki dejal papež in dodal, da je tako dejanje v skladu z izrednim svetim letom božjega usmiljenja, ki se začne osmega decembra in traja vse do 20. novembra prihodnje leto:"V soočanju s tragedijo deset tisočih iskalcev azila, ki bežijo pred smrtjo in lakoto v upanju na novo življenje, nas evangelij poziva in prosi, da smo sosedje najmanjšim in najbolj zapuščenim, da jim damo realno upanje," je povedal papež na trgu Svetega Petra v Vatikanu.

Ne gre le za to, da rečemo "bodite pogumni, bodite potrpežljivi", je še dodal papež Frančišek, ki je revščino in migracije postavil v ospredje svojega papeževanja. Tako je vse evropske škofe pozval, da v svojih škofijah podprejo njegov poziv.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.