Svet
75 ogledov

Papež župnije pozval naj poskrbijo za begunske družine.

Papež Frančiške EPA
Papež Frančišek je vse katoliške župnije v Evropi pozval, naj poskrbijo za kako begunsko družino. Za zgled bodo prvi začeli v Vatikanu.

Papež Frančišek je danes na trgu Svetega Petra v Vatikanu vse katoliške župnije v Evropi pozval, naj poskrbijo za kako begunsko družino. Obenem je dodal, da bosta vatikanski župniji v prihodnjih dneh sprejeli dve begunski družini.

Verniki v Vatikanu | Avtor: EPA EPA
V Vatikanu sta dve župniji in vsaka od njih bo v prihodnjih dneh sprejela po eno begunsko družino: "Gre za konkretno potezo," je v nagovoru pred tisoči verniki dejal papež in dodal, da je tako dejanje v skladu z izrednim svetim letom božjega usmiljenja, ki se začne osmega decembra in traja vse do 20. novembra prihodnje leto:"V soočanju s tragedijo deset tisočih iskalcev azila, ki bežijo pred smrtjo in lakoto v upanju na novo življenje, nas evangelij poziva in prosi, da smo sosedje najmanjšim in najbolj zapuščenim, da jim damo realno upanje," je povedal papež na trgu Svetega Petra v Vatikanu.

Ne gre le za to, da rečemo "bodite pogumni, bodite potrpežljivi", je še dodal papež Frančišek, ki je revščino in migracije postavil v ospredje svojega papeževanja. Tako je vse evropske škofe pozval, da v svojih škofijah podprejo njegov poziv.

dezurni@zurnal24.si