Parada združila "balkance"

Foto: Žurnal24 "Dobro ste jim j***** mater, ampak zakaj tisti napis 'ubij Srba'?" se se na foru
Nasilneži na splitskih ulicah, ki so se včeraj udeležencev parade ponosa lotili s kamenjem, petardami ter celo molotovkami, so dobili popolno podporo od srbskih nacionalistov.
Oglej si celoten članek

Za dalmatinske fašiste bi utegnilo biti dokaj problematično dejstvo, da jih na forumih hvalijo ljudje, ki imajo na profilni fotografiji enega in edinega haaškega obtoženca in vojnega zločinca Ratka Mladića, v članku zapiše novinar hrvaškega spletnega portala Index.hr.

"Dobro ste jim j***** mater, ampak zakaj tisti napis 'ubij Srba'? Kakšno vezo imajo z nami ti pedri? Verjetno nismo sedaj odgovorni še za te bolne ljudi? Pripraviti se morate na poplavo mednarodnih zgražanj. Obsojali vas bodo z vseh strani," na enem izmed forumov svojim splitskim prijateljem svetuje mladenič, ki ima v profilni fotografiji Mladića.

Več o posledicah včerajšnje parade ponosa si preberite TUKAJ.

Sovraštvo brez meja

S pikantnimi izjavami so se na forumih oglasili tudi številni razgrajači, ki so na včerajšnji paradi ponosa med protestniki zasedali prve vrste. Spomnimo, da so bili v izgredih ranjeni tudi štirje hrvaški novinarji. Neimenovani moški, ki se na forumu predstavi s fotografijo kljukastega križa na čelu, zapiše, da jo je "najslabše odnesel snemalec židovske RTL televizije".

"Čestitke Dalmatinci, prihajamo na pomoč"
Pesnjenje hrvaško-srbskih ekstremistov se je znašlo tudi na spletnem portalu srbskega Kurirja. Anonimneži so se razpisali o tem, da je hrvaškim somišljenikom njihova pomoč vedno na voljo. "Čestitke Dalmatinci. V primeru, da se golazen znova odpravi na ulice, vam jo pridemo pomagat odstranit," je samo ena v vrsti od spornih izjav.

Čeprav se hrvaške in srbske ekstremistične skupine iz dneva v dan obmetavajo z najbolj nizkimi izjavami, jim je zadnji incident pokazal skupno točko, ki jo je po njihovem mnenju vredno ohraniti. Na nekem forumu smo zasledili naslednjo izjavo: "Imamo isti temperament. Balkanci smo tisti pravi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:08 7. November 2011.

    Ja, to že marsikaj pove, če nekaj uspe združit srbe in hrvate... Pol že bo nekaj resnice na tem..

  • 22:08 7. November 2011.

    Ja, to že marsikaj pove, če nekaj uspe združit srbe in hrvate... Pol že bo nekaj resnice na tem..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.