Svet
6 ogledov

Parada združila "balkance"

Odzivi na parado ponosa iz Srbije Žurnal24 main
Nasilneži na splitskih ulicah, ki so se včeraj udeležencev parade ponosa lotili s kamenjem, petardami ter celo molotovkami, so dobili popolno podporo od srbskih nacionalistov.

Za dalmatinske fašiste bi utegnilo biti dokaj problematično dejstvo, da jih na forumih hvalijo ljudje, ki imajo na profilni fotografiji enega in edinega haaškega obtoženca in vojnega zločinca Ratka Mladića, v članku zapiše novinar hrvaškega spletnega portala Index.hr.

"Dobro ste jim j***** mater, ampak zakaj tisti napis 'ubij Srba'? Kakšno vezo imajo z nami ti pedri? Verjetno nismo sedaj odgovorni še za te bolne ljudi? Pripraviti se morate na poplavo mednarodnih zgražanj. Obsojali vas bodo z vseh strani," na enem izmed forumov svojim splitskim prijateljem svetuje mladenič, ki ima v profilni fotografiji Mladića.

Več o posledicah včerajšnje parade ponosa si preberite TUKAJ.

Sovraštvo brez meja

S pikantnimi izjavami so se na forumih oglasili tudi številni razgrajači, ki so na včerajšnji paradi ponosa med protestniki zasedali prve vrste. Spomnimo, da so bili v izgredih ranjeni tudi štirje hrvaški novinarji. Neimenovani moški, ki se na forumu predstavi s fotografijo kljukastega križa na čelu, zapiše, da jo je "najslabše odnesel snemalec židovske RTL televizije".

"Čestitke Dalmatinci, prihajamo na pomoč"
Pesnjenje hrvaško-srbskih ekstremistov se je znašlo tudi na spletnem portalu srbskega Kurirja. Anonimneži so se razpisali o tem, da je hrvaškim somišljenikom njihova pomoč vedno na voljo. "Čestitke Dalmatinci. V primeru, da se golazen znova odpravi na ulice, vam jo pridemo pomagat odstranit," je samo ena v vrsti od spornih izjav.

Čeprav se hrvaške in srbske ekstremistične skupine iz dneva v dan obmetavajo z najbolj nizkimi izjavami, jim je zadnji incident pokazal skupno točko, ki jo je po njihovem mnenju vredno ohraniti. Na nekem forumu smo zasledili naslednjo izjavo: "Imamo isti temperament. Balkanci smo tisti pravi."

Komentarjev 2
  • halal 22:08 07.november 2011.

    Ja, to že marsikaj pove, če nekaj uspe združit srbe in hrvate... Pol že bo nekaj resnice na tem..

  • halal 22:08 07.november 2011.

    Ja, to že marsikaj pove, če nekaj uspe združit srbe in hrvate... Pol že bo nekaj resnice na tem..