Paranoičen strah pred zdravniki

Foto: Žurnal24 Vlada je z ukrepom na račun zdravnikov v proračunu prihranila 13 milijonov evrov
Britanska najstnica Jenny Carroll ima že od šestega leta nenavadno fobijo: vsakič, ko zagleda zdravnika, pade v nezavest. Dr. Housa ne more niti videti.
Oglej si celoten članek

14-letna Jenny Carroll se bori z neobičajnimi težavami. Ko zagleda zdravnika, od strahu omedli. Na televiziji ne sme videti Dr. Housa, saj ji nemudoma postane slabo.

Ko je bila stara osem let, se je namreč med manjšo operacijo zbudila. Od takrat dalje omedli takoj, ko zagleda zdravnika.

"To ni samo strah, to je panika. Gre za avtomatsko reakcijo. Vse se mi stemni pred očmi in prebudim se na tleh. V bolnišnico ne morem stopiti," je povedala Jenny, za katero je težavo predstavljala tudi medicinska igla, ki jo je pred časom zagledala v enem izmed avtomobilov.

Da bi našla izhod iz tega, je pristala tudi na hipnozo. Zdaj je prišla do točke, ko lahko obišče zobozdravnika, ne da bi omedlela. "Strah bo vedno prisoten, ampak zdaj ga vsaj lahko nadzorujem," pravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.