Svet
56 ogledov

Paranoičen strah pred zdravniki

Vlada je z ukrepom na račun zdravnikov v proračunu prihranila 13 milijonov evrov Žurnal24 main
Britanska najstnica Jenny Carroll ima že od šestega leta nenavadno fobijo: vsakič, ko zagleda zdravnika, pade v nezavest. Dr. Housa ne more niti videti.

14-letna Jenny Carroll se bori z neobičajnimi težavami. Ko zagleda zdravnika, od strahu omedli. Na televiziji ne sme videti Dr. Housa, saj ji nemudoma postane slabo.

Ko je bila stara osem let, se je namreč med manjšo operacijo zbudila. Od takrat dalje omedli takoj, ko zagleda zdravnika.

"To ni samo strah, to je panika. Gre za avtomatsko reakcijo. Vse se mi stemni pred očmi in prebudim se na tleh. V bolnišnico ne morem stopiti," je povedala Jenny, za katero je težavo predstavljala tudi medicinska igla, ki jo je pred časom zagledala v enem izmed avtomobilov.

Da bi našla izhod iz tega, je pristala tudi na hipnozo. Zdaj je prišla do točke, ko lahko obišče zobozdravnika, ne da bi omedlela. "Strah bo vedno prisoten, ampak zdaj ga vsaj lahko nadzorujem," pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.