Paravinja pred izročitvijo Hrvaški

Foto: Ivica Galović / Pixsell
Foto: Ivica Galović / Pixsell
Bosanski pravosodni minister naj bi danes odobril izročitev Dragana Paravinje Hrvaški. Hrvati ga želijo zaslišati v povezavi z izginotjem 17-letne Antonije Bilić.
Oglej si celoten članek

Dragan Paravinja se na prošnjo za izročitev ni pritožil, tako da bi do izročitve lahko prišlo v kratkem. Voznik tovornjaka, ki je bil pred leti tudi v Sloveniji, je bil v Bosni in Hercegovini nepravnomočno obsojen na dve leti in deset mesecev zapora zaradi poskusa posilstva leta 2002. V Srbiji je bil zaradi podobnega zločina obsojen na štiri leta in pol.

Antonijo še iščejo

Hrvati ga želijo predvsem zaradi povezave z izginotjem 17-letne Antonije Bilić, ki so jo nazadnje videli 7. junija letos, ko je vstopala v tovornjak, ki ga je vozil Dragan Paravinja. Po prijetju je slednji priznal, da je mladenko zadavil in jo vrgel v jezero na reki Krki. Policija je tudi ob pomoči slovenskih vojakov preiskala omenjeno območje, a neuspešno.

Paravinja je med sojenjem v Sokolovcu spremenil svojo izjavo. Priznanje naj bi iz njega izsilili v Banjaluki, kjer naj bi uporabili "grobe" metode izpraševanja.

Iskanje Antonije poteka tudi danes. Petdeset policistov preiskuje območje na relaciji Kaštel Žegarski–Manastir Krupa na območju policijske uprave Zadar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.