Svet
24 ogledov

Paravinja pred izročitvijo Hrvaški

Dragan Paravinja med sojenjem v Sokolovcu. Ivica Galović / Pixsell
Bosanski pravosodni minister naj bi danes odobril izročitev Dragana Paravinje Hrvaški. Hrvati ga želijo zaslišati v povezavi z izginotjem 17-letne Antonije Bilić.

Dragan Paravinja se na prošnjo za izročitev ni pritožil, tako da bi do izročitve lahko prišlo v kratkem. Voznik tovornjaka, ki je bil pred leti tudi v Sloveniji, je bil v Bosni in Hercegovini nepravnomočno obsojen na dve leti in deset mesecev zapora zaradi poskusa posilstva leta 2002. V Srbiji je bil zaradi podobnega zločina obsojen na štiri leta in pol.

Antonijo še iščejo

Hrvati ga želijo predvsem zaradi povezave z izginotjem 17-letne Antonije Bilić, ki so jo nazadnje videli 7. junija letos, ko je vstopala v tovornjak, ki ga je vozil Dragan Paravinja. Po prijetju je slednji priznal, da je mladenko zadavil in jo vrgel v jezero na reki Krki. Policija je tudi ob pomoči slovenskih vojakov preiskala omenjeno območje, a neuspešno.

Paravinja je med sojenjem v Sokolovcu spremenil svojo izjavo. Priznanje naj bi iz njega izsilili v Banjaluki, kjer naj bi uporabili "grobe" metode izpraševanja.

Iskanje Antonije poteka tudi danes. Petdeset policistov preiskuje območje na relaciji Kaštel Žegarski–Manastir Krupa na območju policijske uprave Zadar.

Komentarjev 1