Svet
26 ogledov

Paravinja si želi v Slovenijo

Dragan Paravinja. MUP RS
Večkratni posiljevalec in morilec Paravinja bi bil najraje izročen Sloveniji, a tega zakonodaja ne dopušča. Sodni izvedenec: "Paravinja je moralna beda od človeka."

Dragan Paravinja je bil že dvakrat zaprt v Sloveniji ni dvakrat je bil izpuščen, morda je bila tudi zato njegova prva želja Slovenija, ko ga je sodnik vprašal, komu želi biti izročen. Sicer ga zahtevata Srbija in Hrvaška, zadrži pa ga lahko tudi Bosna, kjer je trenutno v priporu, saj je v vseh omenjenih državah posiljeval in morda tudi moril.

Načrte s Slovenjo je Paravinji prekrižala zakonodaja, ker nismo podpisniki Dublinske konvencije, nam ga Bosna ne more izročiti, poroča Jutarnji list.

Bosansko sodišče je sicer  po tem, ko se je Paravinja izrekel, da nima nič proti izročitvi Hrvaški, noče pa v Srbijo, končno odločitev prepustilo bosanskemu pravosodnemu ministru. Do odločitve Paravinja ostaja v priporu v Bosni. Še prej pa mora sodišče ugotoviti, ali ima Paravinja poleg hrvaškegega in srbskega res tudi bosansko državljanstvo. Če ga ima, potem je vprašljivo, ali ga sploh lahko izročijo Hrvaški.

"Zakaj verjamete, da je mrtva, če ni trupla?"

Paravinja je tudi danes pred sodnikom nadaljeval s ciničnimi izjavami. Glede pogrešane Antonije, katere umor je sprva priznal, potem pa si je premislil, češ da je policija priznanje izsilila z udarci, je dejal: "Ni mi jasno, zakaj na Hrvaškem verjamejo, da je ta punca mrtva, če pa ni ne trupla ne priče."

Družina Bilić: "Antonija je živa"

Iskanje 7. junija izginule Antonije se med tem nadaljuje. Vse kaže, da se je Paravinja res zlagal, da jo je umoril, saj v jezeru, kamor je trdil, da je odvrgel truplo, policija ni našla ničesar, čeprav so ga povsem izsušili.

70 policistov, kriminalistov, gasilcev in reševalcev bo danes pregledalo še področje od mesta Malovan do Gračaca, preiskali pa bodo tudi vodnjake na področju Otrića.

Družina Bilić, ki je organizirala eno največjih iskalnih akcij v zgodovini Hrvaške, vztraja: "Goreče zagovarjamo trditev, da je Antonija živa, ker ni ničesar, kar bi dokazovalo nasprotno. Obstaja nešteto verjetnih scenarijev in upamo, da policija vse upošteva." V intervjuju za Večernji list je družina Bilić še izrazila upanje, da bodo vsi, ki so kljub temu, da je Paravinja veljal za nevarnega človeka, omogočili njegovo svobodno sprehajanje, odgovarjali.

Spomnimo, da naj bi del krivde za to pripadal tudi slovenski državi, saj so ga v Sloveniji dvakrat prijeli in dvakrat spustili, nakar je pobegnil na Hrvaško.

Komentarjev 5
  • privat 19:05 11.julij 2011.

    take ljudi se ne da razumeti...oni so bosanski četniki. srbskih v bih več ni??

  • vladek 14:51 11.julij 2011.

    Kaj tega še nisi vedo.Poglej razni Bavčarji,Šroti,Jankovići,Zidarji in še dost ......ićev se sprehaja po naši lepi deželi

  • 1111 13:25 11.julij 2011.

    ...še taki izmečki, priznavajo sloveniji, da je raj, za kriminalce...