Pariz zasedli jezni kmetje

Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 KMETJE, PROTEST, FRANCIJA, PARIZ Foto: Žurnal24 pARIZ, KMETJE, PROTEST Foto: Žurnal24 pARIZ, KMETJE, PROTEST
Francosko prestolnico so zasedli jezni kmetje, ki od vlade zahtevajo, naj prepreči padec cen pšenice in tako že več kot dveletno padanje njihovega prihodka.
Oglej si celoten članek

Kmetje so v prestolnico prišli z več kot tisoč traktorji in bodo zasedli najbolj znano pariško avenijo Elizejske poljane.

Okoli 10.000 zbranih kmetov opozarja, da so se znašli v izredno težkih razmerah, saj so se jim prihodki od prodaje žitaric lani v povprečju znižali za 51 odstotkov.

Ministrstvo za kmetijstvo je objavilo podatek, da tona ječmena stane 90 evrov, kar je precej manj od stroškov pridelave.

Kmetje zato zahtevajo izredne ukrepe pomoči in opozarjajo, da bo francosko kmetijstvo sicer zaostalo za nemškim in belgijskim, kjer so po njihovih trditvah sprejeli ustrezne ukrepe za povečanje konkurenčnosti.

Francoski minister za kmetijstvo Bruno Le Maire se strinja, da so kmetje "v izjemno težki situaciji" in opozarja, da bi v primeru neukrepanja lahko propadlo več tisoč kmetij. Zato je k ukrepanju pozval Evropsko komisijo.

V Franciji, ki je glavna pridelovalka žitaric v Evropi, v kmetijskem sektorju dela več kot 1,1 milijona ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.