Peklenska vožnja iz Stockholma

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Zaradi okvare motorja so potniki na hitrem vlaku morali šest ur trpeti neznosno vročino pri zaprtih oknih in vratih.
Oglej si celoten članek

Hitri vlak je bil napoti iz švedske prestolnice Stockholma v Göteborg, ko se je pokvaril motor. Približno 200 potnikov je obstalo na žgočem soncu, brez klimatskega hlajenja in vode, pri zaprtih oknih in vratih.

Temperature so se zato kmalu povzpele prek 50 stopinj Celzija, a oken in vrat zaradi napake na motorju ni bilo možno odpreti. Da bi olajšal tegobe nekaterim nezavestnim sopotnikom in dojenčku, je 42-letni moški na silo razbil okno.

Ko so inženirji po šestih urah končno zamenjali motor, so morali enega potnika odpeljati v bolnišnico zaradi vročinske kapi, ostali pa so morali še nekaj ur čakati na postaji, preden so končno prispeli v Göteborg s 13-urno zamudo.

S tem pa še ni bilo konec. Vodstvo švedskih železnic jih je želelo odpraviti le s kuponom za 20 evrov, na kar so se potniki burno odzvali. Škodo je moral popraviti šef železnic Ulf Adelsohn z izjavo, da je bila to "prekleta katastrofa in to takšna, da se ne sme več ponoviti".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.