Svet
13 ogledov

Peklenska vožnja iz Stockholma

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Zaradi okvare motorja so potniki na hitrem vlaku morali šest ur trpeti neznosno vročino pri zaprtih oknih in vratih.

Hitri vlak je bil napoti iz švedske prestolnice Stockholma v Göteborg, ko se je pokvaril motor. Približno 200 potnikov je obstalo na žgočem soncu, brez klimatskega hlajenja in vode, pri zaprtih oknih in vratih.

Temperature so se zato kmalu povzpele prek 50 stopinj Celzija, a oken in vrat zaradi napake na motorju ni bilo možno odpreti. Da bi olajšal tegobe nekaterim nezavestnim sopotnikom in dojenčku, je 42-letni moški na silo razbil okno.

Ko so inženirji po šestih urah končno zamenjali motor, so morali enega potnika odpeljati v bolnišnico zaradi vročinske kapi, ostali pa so morali še nekaj ur čakati na postaji, preden so končno prispeli v Göteborg s 13-urno zamudo.

S tem pa še ni bilo konec. Vodstvo švedskih železnic jih je želelo odpraviti le s kuponom za 20 evrov, na kar so se potniki burno odzvali. Škodo je moral popraviti šef železnic Ulf Adelsohn z izjavo, da je bila to "prekleta katastrofa in to takšna, da se ne sme več ponoviti".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.