Pet človeških glav pustili pred šolo

Foto: EPA
Foto: EPA
Mehiška policija je pred osnovno šolo v Acapulcu našla pet razpadajočih glav in grozilna sporočila.
Oglej si celoten članek

V sporočilih so neznanci zagrozili guvernerju zvezne države in lokalnim vodjem kartelov. Policija za zdaj še ni potrdila, ali je najdba povezana s petimi obglavljenimi trupli, ki so jih našli na drugem koncu mesta.

Zaradi stopnjevanja obračunov med karteli je v zadnjem mesecu svoja vrata zaprlo več deset šol. Med karteli namreč divja vojna za nadzor nad mestom. Ob začetku novega šolskega leta so številnim učiteljem zagrozili z nasiljem, če predstavnikom kartelov ne bodo izročili polovico svojega zaslužka, začenši s prvim oktobrom. Zaradi izsiljevanja so se učitelji odločili za stavko.

Guverner Angel Aguirre jim je obljubil, da se bodo zatekli k vrsti ukrepov, med drugim tudi večjim številom policijskih patrulj v okolici šol, namestitvi varnostnih kamer in gumbov za sprožanje alarma. A njegove napovedi učiteljev niso pomirile, saj ne pričakujejo izboljšanja čez noč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.